onsdag 7 oktober 2009

Värmande gulasch i ett smasch!


Vilken härlig kväll! Regnet vräker ner utanför fönstret, inomhus har vi tända ljus, har ätit värmande gulasch till middag och Else står i köket och diskar... Det är fördelen med att vara hemmafrun som lagar maten, den som lagar slipper diska. När hon är klar ska vi bänka oss framför Tv3 play och se om vi kan lyckas titta på det där Hollywood Housewives med Anna Anka som det verkar pratas så rysligt om hemma. Vi vill ju hänga med i snacket fastän vi är utvandrade!

Värmande Gulasch i ett smasch!, 4 pers

Det går fort att laga gulasch, men som alltid med soppor så blir den fylligare i smaken ju längre den får koka... Alla de här ingredienserna kan man höfta med ganska mycket fram och tilllbaka, så man behöver inte lyda slaviskt.

300 g köttfärs
4 potatisar
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
3 tsk paprikapulver
1 tsk timjan
3 köttbuljongtärningar
1 liter vatten
Lite olivolja att steka i
salt och peppar

Skala och hacka lök och vitlök. Skär potatisen i små tärningar. Jag låter alltid skalet sitt kvar, om de inte är väldigt smutsiga. Fräs lök, vitlök och köttfärs i oljan. Var försiktig så att inte löken bränns vid. I med potatisen, rör runt. Pudra sedan över paprika och timjan, rör runt. Häll i de krossade tomaterna, tomatpurén, vattnet och buljongtärningarna. Låt småkoka under lock i 15-20 minuter, helst 45-60...

Smaka av med salt & peppar och servera med en klick grekisk yoghurt eller crème fraiche.

Är ni vego går det att byta köttfärs mot qournfärs och köttbuljong mot grönsaksbuljong. Det blir också riktigt gott i höstrusket!


Nu till Anna Anka...

Inga kommentarer: